Lampwork Etc.
 
Mountain Glass Arts

LE Live Chat

Enter Live Chat

No users in chat


The Flow

Beads of Courage


 
  #1  
Old 2005-08-05, 5:31pm
WhiskerWood's Avatar
WhiskerWood WhiskerWood is offline
needs to light the torch.
 
Join Date: Jun 05, 2005
Location: Kula, HI
Posts: 8,180
Default lpm to psi???

I do not have an oxy regulator for my two concentrators...

Anyone have the math to convert lpm to psi?
Is it even possible to get a psi number from lpm???
__________________
Nicole Brown, NTP, CGP (Nutritional Therapy Practitioner & Certified GAPS Practitioner)
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.

Reply With Quote
  #2  
Old 2005-08-05, 5:51pm
gfoster gfoster is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 27, 2005
Posts: 2
Default

Nope, can't be done. PSI is a measure of pressure, LPM is a measure of flow rate.
Reply With Quote
  #3  
Old 2005-08-05, 5:53pm
WhiskerWood's Avatar
WhiskerWood WhiskerWood is offline
needs to light the torch.
 
Join Date: Jun 05, 2005
Location: Kula, HI
Posts: 8,180
Default

dangit!

Does that mean if I really want to know the psi I have to get a regulator???
Is there maybe a gauge that might be cheaper?
Regulators are expensive!
__________________
Nicole Brown, NTP, CGP (Nutritional Therapy Practitioner & Certified GAPS Practitioner)
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.

Reply With Quote
  #4  
Old 2005-08-05, 6:33pm
Anakin's Glass Eye's Avatar
Anakin's Glass Eye Anakin's Glass Eye is offline
Boldly going
 
Join Date: Jun 22, 2005
Posts: 483
Default

I'm just curious, why do you want to know the pressure?

How are your concentrators connected and how long is the hose to your torch?

What kind of concentrators do you have? Are they the same? Are they putting out the same LPM?

I know you were looking for answers, not more questions, but with a little more info I may be able to help.
__________________
Everything that can be invented has been invented - Charles H. Duell, Commissioner, U.S. Patent Office, 1899

Many of life's failures are experienced by people who did not realize how close they were to success when they gave up. - Thomas Edison



To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #5  
Old 2005-08-05, 7:28pm
WhiskerWood's Avatar
WhiskerWood WhiskerWood is offline
needs to light the torch.
 
Join Date: Jun 05, 2005
Location: Kula, HI
Posts: 8,180
Default

I have an Invacare 5 and a Mobilaire V by Invacare, they are connected by a Y connector I ordered from Paulette, both units came from Paulette...

I can make beads no problem with both on.
I have both units cranked up but when both are on the measurement goes down to 3 lpm on each machine. If I turn one off the measurement for the machine that is on goes back up to 5+...
I am wondering if it matters...
Maybe my Y connector is too small and is not letting oxy volume come through?
Do I need a more substantial Y connector?

I hope my questions make sense & thank you for your help!
__________________
Nicole Brown, NTP, CGP (Nutritional Therapy Practitioner & Certified GAPS Practitioner)
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.

Reply With Quote
  #6  
Old 2005-08-05, 8:03pm
DancingSalamander's Avatar
DancingSalamander DancingSalamander is offline
FKA Stacia
 
Join Date: Jul 01, 2005
Location: Georgia
Posts: 508
Default

I'm not technically knowledgeable at all. I have 2 concentrators, both Healthdyne, connected with the Y connector from Paulette. I can get my lpms past the 4 mark on both. I don't know what this means in relation to your issue, but thought I'd just through another wrench in

By the way, it was nice trading beads with you at the gathering. Hope to see you next year.

Stacia
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT -7. The time now is 7:14am.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Your IP: 3.80.3.192